Mistä SIELUKIRJOITTAMINEN® sai alkunsa?

SIELUKIRJOITTAMINEN® on alitajuiseen mielen osaan kohdistuva kirjoittamismenetelmä, joka auttaa yksilöitä käsittelemään traumaattisia kokemuksia, tunnetaakkoja ja muita psyykkisiä haasteita. Ydinajatus Sielukirjoittamisessa on syventyä alitajuntaan kirjoittamisen kautta ja käsitellä siellä piileviä haasteita ja traumoja. Menetelmä tarjoaa voimakkaan työkalun itsetuntemuksen lisäämiseen.

  • Alitajuinen mieli: Sielukirjoittaminen keskittyy ohjautumaan alitajuntaan, joka on mielen osa, jossa säilötään muun muassa traumaattiset kokemukset ja tunnetaakat.
  • Kirjoittaminen: Sielukirjoittamisen perusperiaate on kirjoittaminen. Ihmiset "kirjoittavat" tai piirtelevät vapaasti ja intuitiivisesti, päästäen ajatuksiaan ja tunteitaan virtaamaan ilman itseään rajoitteita. Metodin ansiosta tämä prosessi käynnistyy automaattisesti ilman pakottamista tai yrittämistä.
  • Itsetuntemus ja paraneminen: Menetelmä auttaa yksilöä syventämään itsetuntemustaan ja käsittelemään traumojensa juuria. Tämä voi johtaa psyykkisen voinnin paranemiseen ja elämänlaadun kohentumiseen.
  • Sisäinen lapsi: Sielukirjoittamisen yhtenä tavoitteena on avata keskusteluyhteys sisäisen lapsen kanssa, koska sisäinen lapsi edustaa menneisyydessä koettuja tunteita ja tarpeita.
  • Terapian tuki: Sielukirjoittaminen voi toimia erinomaisena terapian tukena, mutta se ei ole perinteistä terapiaa itsessään. Se voi parhaimmillaan täydentää erinomaisella tavala muita hoitomuotoja.
  • Omatoiminen työkalu: Vaikka Sielukirjoittaminen voi toimia terapian tukena, sitä voi käyttää omatoimisesti itsensä auttamiseen ja henkilökohtaisen kasvun edistämiseen.
  • Kokemusten kirjaaminen: Usein Sielukirjoittamisen harjoituksissa kirjoitetut tekstit tallennetaan tai jaetaan esimerkiksi terapeutin kanssa.
  • Laaja käyttöala: Menetelmää voi soveltaa monenlaisiin psyykkisiin haasteisiin, kuten masennukseen, ahdistukseen, läheisriippuvuuteen tai itsetuntemuksen syventämiseen. 
  • Yksilöllisyys: Jokaisen kokemus Sielukirjoittamisesta on yksilöllinen, ja menetelmää voidaan soveltaa omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.
  • Koulutusmahdollisuudet: Sielukirjoittamisen käytön oppiminen vaatii asiaankuuluvaa koulutusta tai ohjausta.

 

SIELUKIRJOITTAMINEN®-menetelmä sai alkunsa traumaattisen lapsuuden ja nuoruuden selvittämisestä sekä kokemuksista, joiden avaamiseen aloin hakemaan apua parantaakseni menneisyyteni haavat.

Tausta ja motivaatio

Lapsuuden kaltoinkohtelu ja henkinen sekä fyysinen väkivalta olivat mieleni ja kehoni lukittujen kaappien takana, vaikka tietoinen mieleni ymmärsi, ettei kaikki ollut niin kuin piti. Epäonnistuneet ihmissuhteet, ja elämisen ongelmallisuus ja tyytymättömyys sekä tietynlainen tyhjyys monilla osa-alueilla seurasivat.

 

Ratkaisun etsintä

Onnellisuus tuli pitkälti ulkopuolelta – toisista ihmisistä, suorittamisesta, saavuttamisesta. Mutta jokin oli pielessä. Tiedostamattoman mielen ongelmat ja käsittelemättömät tunnetaakat vaikuttivat elämääni. Keskittymiseni oli hajaantunut, muisti ei toiminut, kokonaisuuksien hallinta sakkasi, ja tunsin, että jokin ei ole niin kuin pitäisi.

 

SIELUKIRJOITTAMINEN® - ratkaisu

SIELUKIRJOITTAMINEN® syntyi oman prosessointini ohessa. Alun perin itseni avuksi käyttämä alitajuinen kirjoitustapa laajeni toisten kiinnostuttua sittemmin palvelemaan muitakin. Se ei ole terapiaa, mutta se voi toimia terapioiden tukena tai itsehoidon välineenä.

 

Miksi SIELUKIRJOITTAMINEN®?

Ihmiset saattavat käydä vuosikausia terapiassa avaamassa menneisyyttään, mutta juurisyihin pääseminen tietoisen mielen kautta voi olla hidasta tai mahdotonta. SIELUKIRJOITTAMINEN® keskittyy sisäisen lapsen kanssa käytävään keskusteluun ja voi auttaa erilaisissa haasteissa, kuten masennuksessa, ahdistuksessa ja yksinäisyydessä.

 

Kokemusten valossa

Loppuun haluan jakaa muutamia palautteita ja kokemuksia SIELUKIRJOITTAMINEN®-menetelmästä:

"Sielukirjoittaminen on ollut ihan korvaamaton apu ja avain lukkoihin, joihin minulla ei aiemmin ollut mitään reittiä."

"Sain avaimia, joita olen etsinyt vuosikausia elämääni. Aika näyttää tarkemmin mitä!"

"Olen täynnä rakkautta."

Tule mukaan ja aloita matkasi itsetuntemuksen syvyyksiin! Verkkovalmennus on avoinna 24/7. 

  

soul connection soul contact13

Kaipaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä

allekirjoitus kuva

Maija Luomala
SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä 

 

 

Pin It