Epäröin onko aika oikea ja sopiva osallistua kurssille?

KYSYMYS: Kurssi kiinnostaa kovasti. Epäröin vain, että onko aika oikea ja sopiva? Minulla on vahvasti alkoholistien määrittämä tausta. Olen aina tykännyt kirjoittaa ja haaveillut joskus kirjoittavani kirjan, ehkä nimenomaan purkamalla asioita.

 

VASTAUS: Aika on oikea, jos kurssi kutkuttaa osallistumaan tai nostattaa sinussa kiinnostusta. Emme tunne mielenkiintoa asioita kohtaan, jotka eivät meitä syystä tai toisesta kosketa tai jotka eivät ole oikea-aikaisia. Jos mielenkiintosi aihetta kohtaan on hereillä, voi se olla merkki siitä, että sinun tulisi osallistua kurssille ja että sitä kautta saatat hyvinkin saada auki erilaisia asioita, mikä taas auttaa sinua suurella todennäköisyydellä eteenpäin. Epäröinti sen sijaan syntyy pelosta, kuten myös viime hetken jänistämiset (esim. osallistun vasta myöhemmin). Mistä pelko on peräisin? Se on oikea kysymys.

On ihmisiä, jotka jäävät mieluiten pelkoon, tyytymättömyyteen ja epätietoisuuteen kuin, että lähtisivät avaamaan auki itseään ja elämäänsä. Tämä usein siksi, että he eivät ole tiedostaneet tai huomanneet vaihtoehtoja tai mahdollisuuksia muutokseen tai ne mitätöidään omassa päässä ennen kuin niille annetaan edes mahdollisuutta toimia. Ensimmäinen askel onkin juuri tiedostaminen.

Mitä tulee alkoholismiin, totuus on, että alkoholismi satuttaa niin monin eri tavoin ja mielen tasokerroksin. Mitä enemmän tulen miettineeksi muitakin toimintahäiriöitä, sitä vakuuttuneemmaksi käyn siitä, että hyvin harva meistä on säilynyt ehjänä. Elämässämme on voinut olla eritasoista kaltoinkohtelua, henkistä tai fyysistä väkivaltaa tai vaikkapa tunnekylmyyttä tai tunteiden ilmaisemattomuutta. Ja jokainen meistä reagoi näihin omalla, itselleen ja historialleen ominaisella tavalla. Me kadotamme sitä varmemmin sen mitä olimme, mitä enemmän sattumuksia elämässämme on ollut.

Vaikka SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessiin tarttuminen voi aluksi tuntua uuvuttavalta, se antaa kaksinverroin takaisin. Itse olen esimerkiksi parempi äiti, läsnäolevampi ihmissuhteissa ja kykenevämpi kuuntelemaan kuin ennen prosessia. Olisin toivonut osanneeni tämän taidon jo paljon aiemmin ihan jo siitä syystä, että pystyn pysähtymään ja tyhjentämään mieleni todella tehokkaasti. Jokainen metodi toimii jokaiselle myös eri tavoin. Itseen tehty panostus ei koskaan ole meiltä pois vaan päinvastoin. Se antaa kauttamme myös lähimmillemme.

Totta on, että kaipaat todennäköisesti rauhaa prosessoida ja opetella tätä uutta taitoa. Kaikkeen ei riitä aika ja kysehän on pitkälti priorisoimisesta, joka tapahtuu usein luontevasti ja omalla painollaan. Niin kuin mikä tahansa projekti, johon ryhdytään. On vain päätettävä, että mihin investoimme aikaamme. Eikä tähän välttämättä mitään päätöstäkään tarvita, joskus se on ihan selviö. Usein tämä tapahtuu siinä vaiheessa, kun on saavuttanut tietyn kypsymispisteen elämässään. Itselläni prosessi alkoi intensiivisesti ja aika löytyi tuhottoman kiireisestä yrittäjäarjesta. Välttämättä mitään maailmaa mullistavaa ei edes tapahdu vaan prosessi etenee rauhalliseen tahtiin, jokaiselle sopivalla tavalla. Sinä itse loppukädessä sanelet tahdin. 

Kurssi on parin hyvän ravintolaillallisen hinta, eli hinta ei voi olla esteenä osallistumiselle. Tällaisten kurssien hinnat ovat usein kolmi- tai jopa nelinumeroisia. Yksi hyvin realistinen este voi olla aika ja viitsiminen. Ihminen valitsee tehdä sen, mitä haluaa ja valitettavasti suurelle osalle ihmisistä elämän valinnat pohjautuvat usein pelkoajatteluun, ei rohkeuteen.

Jos päätät tulla kurssille, uskon vakaasti ettet kadu. Jos päätät odottaa, sille varmasti on syynsä.

 

Pin It

Muita artikkeleita