HYVÄÄ UUTTA VUOTTA, MIKÄ ON UUDEN VUODEN LUPAUKSENI?

On vuoden ensimmäinen päivä. Ei päänsärkyä, kankkusta eikä morkkista. Takana ovat ne päivät, luojan kiitos! Päivä siitäkin huolimatta vaikuttaa yhtä hyvältä kuin eilenkin, vaikka pitäydyin irti juhlinnasta ja riekkumisesta. Sisäinen juhlinta ei kaipaa räjäytettyjä tonneja taivaalla.

uuden vuoden lupaus ja toivotus

 

Miten ihminen onkin ohjautuva alkoholin pariin tekemään asioita, joita ei normaalisti tekisi... alkoholi aktivoi tiettyjä osia meissä ja turruttaa toisia. Alkoholi ei ole ystävä, sen olen oppinut. Mutta siitä poisoppiminen voi olla melko vaikeaa, kun asiaan liittyy vahva kulttuuriperimä, addiktiot ja sosiaalinen paine sekä odotukset ja mielikuvat. Yritä siinä sitten olla kovana. Oletusarvoisesti alkoholi (joka tuottaa elimistössämme myrkytystilan), on mukana lähes jokaisessa pikkujuhlassa ja juhlan hetkessä, oletko tiedostanut? "Kilistelläänkö?!" liitetään sosiaaliseen kanssakäymiseen jopa siinä määrin, että joitakin ihmisiä voi olla vaikeaa muuten edes tavata. Monet aiemmin tärkeät ihmiset saattavat ykskaks kadota, jos bileitä ei ole tiedossa. Alkoholi vetää niitä puoleensa keitä se on vetääkseen.

Join pari lasia viiniä toissavuonna. Sen jälkeen olen siemauksen maistanut toisten hehkuttamia viinejä ja todennut kulauksen riittävän. Harvoin edes sitä. Päätöstä olla ilman alkoholia en ole katunut, päinvastoin. Ilman alkoholia elämä jollain tavoin muodostuu ihanan yksinkertaiseksi ja vaivattomaksi. Ei draamaa, ei kieltämistä, pakoilua tai itsensä kaltoinkohtelua. Nämä kun tuntuvat kulkevan alkoholin kanssa käsi kädessä. Ilman alkoholia on helpompi tunnistaa omat rajansa ja muiden rajat. On helpommin aistittavissa mikä minulle on hyväksi ja mikä ei. Alkoholi sumentaa tätä ymmärrystä. Se on hetken helpotus ja tilan täyte. Se on mielestäni muodostunut normiksi, jos elämän nauttimisesta kertova asia liitetään alkoholipainotteisuuteen.

Monet alkoholin käytön lopettaneet kertovatkin elämänsä olevan paljon parempaa ilman sitä. Samaistun tähän. Elämä on paljon parempaa myös ilman televisiota! Sen tietoisen sulkemisen tein vuonna 2010. Meillä yhä on TV, mutta lähinnä perhe-elokuvien katselemista varten. Viimeisen vuoden olen harkinnut luopuvani tästäkin television rumiluksesta, jonka mainstream-syöttökanava on pääosin täynnä mölysaastetta, turhanpäiväisyyksiä ja maksettua viestintää ja pelottelua. Televisio on menettänyt merkityksensä. Se ei ole enää tiedotuskanava. Se on aivopesukanava ihmisille ostamaan onnea ja kuluttamaan, mitä meidän ei missään nimessä tässä maailman tilanteessa pitäisi tehdä yhtään enempää. Mutta tämä on vain minun (ja ehkä muutaman muun) näkemys. TV:n sulkeminen käynnistää omat aivoprosessit ellei tästä vapautuvaa aikaa käytä sitten somessa notkuen... se taas on toinen juttu ja artikkelin aihe.

Valitettavasti vain tarpeeksi tyytymätön ihminen "hakee apua" tai oikeammin: lähtee avaamaan itseään. Tarvitaan maailmaaromahduttavia elementtejä, että ihminen herää mukavuusalueellaan. Mukavuusalueeltaan ja muuttumisen pelosta käsin toimiva, konventioita kyseenalaistamaton ihminen jatkaa kuten ennenkin eikä koskaan saa tietää todellista potentiaaliaan. Ihminen, joka tutkii sielunsa sisältöä voi vain voittaa, ei koskaan hävitä.

Vaikka on paljon asioita, joita olen jokseenkin automaattisesti jättänyt pois tai vähentänyt, olen myös lisännyt asioita elämääni. Sielukirjoittaminen on tietenkin yksi ehdottoman oleellinen mielen eheyttämismenetelmä, jota käytän säännöllisesti alitajuisten asioiden ja ongelmien vapauttamiseen, jolloin ne alkavat yksi kerrallaan mitätöityä. Näin minulla ja monella kurssilaisella on todettu tapahtuneen, kippis sille! Tuorepuristetulla mustaherukkamehulla tietty :)

Lisäksi villiinnyin terapeuttisen tason eteerisistä öljyistä, joita käytän nykyään säännöllisesti fiiliksen ja tarpeen mukaan. Olen myös lisännyt hiljaisuutta ja yksinoloa sekä healing-musiikkia työskentelyjeni taustalle. Tällaisen ambient-musiikin on todettu tiputtavan stressiä jopa 65 %. Myös luontokuvien katselun on todettu vähentävän stressiä, joten video toimii varmasti siitäkin syystä. Voit testata itse! Katso video ja kuuntele >

Kehonhoito oli myös viime vuonna tapetilla ja näitä hoitoja voit seurata Kokemustestaajan blogikanavalla. Päästin irti lukuisista tunnelukoista erilaisten menetelmien avulla sekä säännöllisellä shiatsulla ja osteopatialla, hieronnalla ja metsäkävelyillä. Viime vuosi keskittyi melkoisesti omaan keholliseen paranemiseen ja hoitoon. Lupaan jatkaa samalla linjalla ja auttaa itseäni pääsemään irti viimeisistäkin menneisyyden tuulista, tuskista ja kokemuksista, jotka ovat käsittelemättöminä alitajuisia rajoitteita – henkisiä ja fyysisiä. Olen onnellinen pienistä asioista, tyytyväinen elämään, rakkauteen, välittämiseen ja syviin tunneyhteyksiin, joista ennen vain uneksin. Kaikin puolin siis hyvillä mielin heräsin tänä aamuna uuteen vuoteen. Samaa toivotan myös sinulle. Löydä onni itsestäsi <3

 

 

 

allekirjoitus kuva

Maija Luomala, SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä

 

 


 

Heräsikö ajatuksia?

 

 

 

 

Pin It

Muita artikkeleita