Inspiraatio ja luovuus kutsuvat läsnäoloon

Tämä artikkeli on julkaistu Mieli-lehdessä keväällä 2020. Ihmisellä on usein taipumus pyrkiä parempaan, voida paremmin ja olla onnellisempi edellisiin vuosiin ja olemassaoleviin olotiloihin verrattuna. Se, ehkä, onkin yksi ihmisyyden suurimmista voimavaroista ja kauneudesta: pyrkiä parempaan, luoda toimivuutta ja hyvinvointia sekä omaan että muiden elämiin. Ihminen haaveilee ja kehittää, keksii ja ratkaisee. Mieti miten suurenmoisia asioita on jo kehitetty ja kehitetään yhä – tarkoituksena luoda uusia mahdollisuuksia ja hyvinvointia.

luovuuden kehittaminen luovuus

Luovuus ja luovuuden kehittäminen

Ei kehittäminen kuitenkaan ihan mutkatonta ole. Usein ensin on kohdattu jokin ongelma, jota halutaan helpottaa. Ja joskus käy niin, että inspiraatio nappaa hihasta ykskaks yllättäen, kun ihminen on auki sen sanomalle. Kun itse koin inspiraation läsnäolon, olin avoin omille sisäisille viesteilleni. Kun inspiraatio iskee, sen eteen on toimittava, sillä se on voima, jolla voi olla kauaskantoiset seuraukset. Inspiraatio on rakkaudellinen olotila. Jopa euforisen oivalluttava, luonnollinen high, joka ravitsee mieltä ja kehoa. Se avaa tien ihmisyyden ytimeen luontaisen luovuuden kautta silloin, kun läsnäolossa on alkanut tuntumaan hyvältä.

Uskon, että luovuuden käyttö lisää hyvinvointia ja että ihminen voi herkästi masentua, mikäli ei tunne saavansa luonnollisia luovuuden kanaviaan auki. C. Diane Ealy (Ph.D.) on sanonut että: "Tukahdutettu luovuus voi ilmaista itseään muun muassa epäterveinä suhteina, ylivoimaiselta tuntuvana stressinä, vakavana neuroottisena tai jopa psykoottisena käyttäytymisenä ja riippuvuutta aiheuttavina käytösmalleina, kuten alkoholismina. Silti masennus on kuitenkin ehkä kaikista salakavalin ja yleisin ilmentymisen muoto naisten ja miesten tukahdutetusta luovuudesta." [1]

Uskon monen kokeneen historiansa haastavana. Moni on sanonut ettei osannut, tiennyt tai ymmärtänyt ja että sitä vaan eli elämäänsä, ehkä jonkinlaisessa lukkotilassa. Mikäpä sen vaikeamman oloinen tila onkaan, kuin sisäinen lukkotila. Onneksi erilaisten tunnelukkojen avaamiseksi on tarjolla monenlaisia menetelmiä, joista jokainen voi valita kulloiseenkin tilanteeseensa ja itsellensä parhaiten sointuvimman tavan alkaa avaamaan itseään, sillä se on tulevaisuus.

Kun ihminen avautuu omille sisäisille viesteilleen ja ymmärtää oman elämänsä kipukohdat tyhjentäen historiansa kuona-arkistot niin kehosta kuin mielestäkin, samalla avaten elämänhistoriansa opit, on upea tulevaisuus runsaine mahdollisuuksineen taattu. Silloin inspiraatio voi löytyä helpommin ja luova mieli keksiä keinot oman luovuutensa hyödyntämiseksi. Kun inspiraatio löytää väylän, saa ihminen vapauden kehittää, luoda ja toimia edeltäviä vuosia suurempien voimien avustamana.

Silloin, kun osaa olla rauhallisesti läsnä tässä hetkessä tuntien historiansa läpikotaisin ja ilman, että suhtautuu siihen katkeruudella sekä mahdollisesti muiden painostavalta tuntuvien tuntemusten valokeilasta käsin, on tulevaisuudellakin uudenlainen paikka ajatuksissa. Tulevaisuus määritellään nykyhetkessä.

 

Tietoinen kirjoitustehtävä:

  1. Millaisia tuntemuksia menneisyytesi sinussa herättää?
  2. Asettaako menneisyys eteesi kiviä? Millaisia?
  3. Unelmoitko tulevaisuuden olevan tietynlainen, millainen?
  4. Miten suhtaudut tähän hetkeen? Miten tämä hetki mielessäsi näyttäytyy?
  5. Millaisia odotuksia sinulla on elämälle ja mistä olet mielestäsi jäänyt paitsi?

 

 


Lähde:

[1] Suora suomennos. In The Woman's Book of Creativity, 1995, viitattu 18.02.2020. ♦

 


 

allekirjoitus kuva

MAIJA LUOMALA
SIELUKIRJOITTAMINEN®-metodin kehittäjä

 

Lue myös:

 


 

SIELUKIRJOITTAMINEN®

“SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin avulla voit päästä tehokkaasti ja nopeasti käsiksi alitajunnan virtaan, siellä piileviin ongelmiin ja tiedostamattomiin kipukohtiin, jotka käsittelemättöminä vaikuttavat jatkuvasti nykypäivän elämään, halusimmepa sitä tai emme. Tiedostamattomaan puoleen tarttuessamme voimme nauttia kokonaisvaltaisen onnellista ja merkityksellistä elämää. Täysillä.” 

 

 


 

Heräsikö ajatuksia?

 

 

 

Pin It

Muita artikkeleita