Onko kurssi saanut myös negatiivista tai neutraalia palautetta?

KYSYMYS: Onko kurssi saanut myös negatiivista tai neutraalia palautetta?

VASTAUS: Hyvin vähän, jos lainkaan. Negatiiviseksi palautteeksi voidaan ehkä laskea turhautuneisuus, joka joillakin ihmisillä on noussut pintaan, mutta tämä on monesti myös prosessiin kuuluva tuntemus. Turhauttavaa voi olla esimerkiksi, jos yhteys ei tunnu käynnistyvän halutussa ajassa (tietoinen mielemme haluaa, vaatii ja odottaa asioita tietyssä aikataulussa). Luvalla voin kertoa, että paikan päälle osallistunut vanhempi naishenkilö (70+) osallistui 3 kertaa kurssille ennen kuin yhteys käynnistyi 4. kerralla. Eli joskus alku voi viedä aikaa riippuen kuoren kovuudesta ja stressitasojen laajuudesta. Suurin osa, tilastojen mukaan 99 % kurssilaisista kuitenkin starttaa yhteytensä jo 1. kurssikerralla. Kuoren pehmittämistä ja yhteyden muodostumisen helpottamista varten kurssiin kuuluu eripituisia rentoutusharjoituksia sekä eri aihealueisiin liittyviä muita harjoitteita.

Kurssin alkumetreillä muutama kurssilainen on siis ilmaissut turhautuneisuutta lähinnä siihen, että millä nopeudella kirjoittaminen käynnistyy. Tai toisaalta omaan skeptisyyteen siitä, että onko tietoinen mieli kuitenkin mukana vaikuttamassa. Tämä tasoittuu ajallaan ja harjoittelulla varmuuden lisääntyessä. Kaikki palautteet näet täällä >

Kurssi on saanut kehuja rauhallisuudestaan ja yksinkertaisuudestaan, olemalla silti tehokas kokonaisuus. Uskon, että kurssi houkuttelee juuri oikeita ihmisiä luokseen. Tarkoitan tällä sitä, ettei ihminen kiinnostu jostakin, mistä hän ei voisi saada apua tai sysäystä eteenpäin. Jos SIELUKIRJOITTAMINEN® kutsuu, se voi olla juuri sopiva väylä avaamaan asioita.

Mitä neuraaliin palautteeseen tulee, on yksittäistapauksia, joissa kokemukset eivät ole olleet niin voimakkaita tai tunnepitoisia kuin muilla kurssilaisilla (ihminen kun usein tahtoo vertailla itseään ja kokemuksiaan muihin). Tällöin kokemus on saattanut olla hieman hämmentävä, mutta silti positiivinen. Neutraali kokemus saattaa johtua myös jonkinlaisesta tunnekylmyydestä tai veitsenterällä olemisesta, harjoittelun puutteesta, uuden tavan omaksumisesta tai yleisesti esimerkiksi turvattomasta elämäntilanteesta. Prosessi suojaa mieltä avautumasta ihmiselle epäsuotuisalla tavalla ja ehkä siksi joku ei välttämättä ole tuntenut saavan kurssista auki isompaa tunnevirtaa. SIELUKIRJOITTAMINEN® on metodi, joka avaa prosessin. Prosessi taas on jokaisen itsensä aikataulutettavissa.

 

Pin It

Muita artikkeleita