MITÄ TAISTELUA SINÄ KÄYT?

Mitä taistelua sinä käyt? Jokaisella meistä on oma taistelunsa ja jokainen taistelu on erilainen, sellainen, jota toisen voisi tuntua jopa mahdottomalta kestää. Joskus omakin taistelu on hyvinkin voimiavievää, mutta vaihtaisinko paikkoja jonkun toisen läpikäymään taisteluun? Taistelu voi olla henkinen tai fyysinen ja usein kumpaakin, kulkien käsi kädessä. 

 

mita taistelua sina kayt

 

Pitkä ja piinallinen on pelkoa ja ahdistusta, sisäistä merkityksettömyyttä, hylkäämistä ja rakkauden kaipuuta sielussaan kantavan elämänpolku. Sekin on taistelu. Jos polkuaan astelee näiden tuntemusten ohjatessa, samalla tulee todennäköisesti riistäneeksi myös toisia pikkuruisiksi palasiksi levittäen sisäistä tunnelmaansa kaikkialle ympäristöönsä.

Kukapa meistä ei tuntisi ainakin yhden jonkun, joka syö energioitamme ja voimiamme jokaisen tapaamisen jälkeen tai joka levittää, kuin salaa, tartuttaen negatiivisia sävyjään. Ja me vastaavasti jaamme ne auliisti eteenpäin, ymmärtämättä tai sen kummemmin ajattelematta. Puhumme itsestämme tai muista negatiivisesti. Teemme väärin tai tuotamme tuskaa, kuin olisimme valta-asemassa toisen yläpuolelle asettuen. Lievätkö sisäiset hoitamattomat arpemme ja päättömät uskomuksemme suurin yhteinen riski kaikille etenkin, jos suuristakin asioista tehdään päätöksiä kieroutumien kautta? Koska kukapa niin vihaisi kuin väärinkohtelun uhri. Kukapa niin surisi kuin tärkeimpänsä menettänyt. Ja kukapa niin pelkäisi kuin pelossa kasvanut. Vain syyllisyyttä kantava vie viattomuuteen tahroja ja vain pelkäävä istuttaa pelkoa. Vain tarpeeksi omaan katkeruuteensa rakastunut on ympäristölleen vaarallinen.

Itsetuntemukseen tarvitaan oivalluksia ja sisäisen sekä ulkoisen havainnointia. Itsetuntemus on vaikea laji, joka ei automaattisesti kasva iän mukana, vaan se vaatii runsain mitoin tarkastelua, peilejä, hyviä kysymyksiä ja niihin vastaamista.

Ihminen pitää kynsin ja hampain kiinni uskomuksistaan, ovatpa ne miten harhaanjohtavia tahansa. Sitä taantuu tietoisuudessaan järjen tasolle toimien kuin ohjattuna, jopa irti oikeamielisyydestä, jos se on järjen mielestä kannattavaa. Irti syvästä viisaudesta, jos järki haluaa nopeaa helpotusta. Irti kaikesta merkityksellisestä, jos järki saa palkinnoksi mainetta ja kunniaa. Järjen ääni voi yhdistyä egoismiin. Järjellä selitetään monia moraalittomuuksia ja epäoikeudenmukaisuuksia.

Tämä pistää ihmisyyden uuteen valokeilaan turmeltuneena ja häpeällisenä. Ihmisyyden tulisi löytää tiensä takaisin kotiin ja se tie on pitkä. Ja paluu tapahtuu yksilön paranemisen kautta. Ketään ei voi pakottaa olemaan tai tekemään, vaan muutoksen on aina tapahduttava yksilön ajatus- ja käytösmalleissa, motivaation kautta. Joku voi kuitenkin auttaa avautuen, kertomalla tyhjyydestä tai tunnepuolen vetäytymisestä, ja sitä kautta avata mahdollisuuksia suuremmalle tyytyväisyydelle ja onnellisuuden kokemiselle – ei ehdottomuuden, lahkojen tai käännytysten tieltä vaan sisäisen tutkimusretken ja oman elämän läpikahlaamisen kautta, ymmärryksen tiedon valossa. Sillä ymmärryksen voima on suurempi kuin mitkään syyllistämisen tai häpäisemisen keinot. • 

 

 

allekirjoitus kuva

Maija Luomala, SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä

tai

 


 

Mitä on SIELUKIRJOITTAMINEN®?

Sielukirjoittaminen on tehokas työkalu piilotettujen ja pinnan alla piilevien tunteiden vapauttamiseen, jotta elämä voisi tarjota optimaalista tuottoa kaikilla osa-alueillaan. Lue lisää > 

 


 

Heräsikö ajatuksia?

 

 

 

 

Pin It

Muita artikkeleita