SISÄINEN LAPSI JA TODELLINEN MINÄ, MITÄ NE TARKOITTAVAT?

Mitä sisäinen lapsi tai todellinen minä tarkoittaa? Miksi aihetta tulisi edes miettiä? Onko elämä sitten parempaa, jos ymmärrän, että sisäisellä lapsellani on asiaa? Vastaus on: todennäköisesti ja suurella todennäköisyydellä.

sisäinen lapsi, todellinen minä

 

Todellinen minä, aito minä, sydän: nämä ovat sisimmän tunnussanoja. Rakkaus, ilo, usko, totuus, oikeudellisuus: nämä ovat sisimmän ohjenuoria.

Elämä yllä mainittujen tunnuselementtien ohjaamana saattaa aikuisen mielin ajateltuna tuntua helpolta, mutta lapselle, joka toimii jo alun perin – luonnostaan – näistä käsin vailla suojaa, ohjausta ja aikuista vanhemmuutta, joutuu epäsuotuisassa ympäristössään piilottamaan olemuksensa. Luontaisen olemuksensa. 

On ehkä ollut toimintahäiriöitä, tunnekylmyyttä, epäjohdonmukaisuuksia, ennalta-arvaamattomuutta ja turvattomuutta. Näin sisäinen lapsi piilottaa olemuksensa, koska elämä ympärillä ei tue näitä arvoja.

Elämä puhtaimmillaan on nähtävissä pienessä lapsessa, joka ihmettelee, huomaa ja tuntee ympärillään olevat asiat selvästi. Lapsen läsnäolo jo itsessään on uskomatonta. Lapsi ei elä ”sitten kun” vaan "tässä ja nyt". Tätä moni jo aikuiseksi kasvanut toivoo: onnea tässä ja nyt.

Elämä monin paikoin kiirehtii ohi. Jo lapselle opetetaan odottamaan huomista, jolloin tapahtuu jotain. Siirretään huomio pois tästä hetkestä. Sitten kun odotettu hetki koittaa, keskitytään jo lähestyvään ruokailuun. Ruokailun jälkeen onkin pian aika siirtyä seuraavalle suoritettavalle rastille. Näin jo vanhempamme opettavat meidät pois läsnäolosta.

Sisäinen todellisuus on kuitenkin läsnä nyt. Ei huomenna eikä vasta lomalla, vaan nyt. Sisäinen todellisuus on toki läsnä myöhemminkin, mutta vasta kun aika on oikea, eli nyt, kellonlyömää vastaavalla hetkellä.

Sisäinen todellisuutesi odottaa pysähtymistä ja sitä, että egosi lakkaa huutamasta kaiken vielä saamattoman perään. Sisäinen todellisuutesi, sisäinen lapsesi odottaa kärsivällisesti sitä hetkeä kun tunnistat hänet ja uskallat pysähtyä.

Pysähtyminen tapahtuu usein silloin, kun olemme risteyskohdassa elämässämme. Silloin sisäiset viestimme ovat voimakkaimmillaan.

Sisäinen lapsi janoaa omia tunnusomaisia piirteitään, ego omiaan. Joskus ego voi voittaa eivätkä suunnitelmat menekään toivotulla tavalla. Päätöstään voi silloin katua. Sisäisen viestin osoittamaa suuntaa ei milloinkaan.

Sisäisen äänen viitoittama tie on tie, joka ohjaa ei helpointa, mutta helposti kuljettavaa polkua. Sillä tiellä taakka on kevyt, askelet vaivattomia ja asiat tapahtuvat kuin itsestään.

Sisäinen lapsi janoaa totuutta ja oikeudenmukaisuutta, oikeamielisyyttä. Miten sinä näet sisäisen lapsesi? Miten sinä kuuntelet sisäistä ääntäsi ihan arkielämässäsi? Kuunteletko? Sisäisen lapsen viestit eivät aina ole lohdullisia. Viestit voivat olla myös kyseenalaistavia ja lohduttomia riippuen siitä mitä selkäreppusi kantaa mukanaan.

 

 

 

allekirjoitus kuva

Maija Luomala, SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä

tai

 


 

Heräsikö ajatuksia?

 

 

 

 

Pin It

Muita artikkeleita