ÄITIENPÄIVÄKIRJOITUS, ÄIDILLE ÄITIENPÄIVÄNÄ

Rakas äiti. Sinä aina autat, mahdollistat ja panostat pääasiassa muitten kuin itsesi hyvinvointiin. Se onkin jalo taito osata auttaa toisia ihmisiä, mutta kuitenkin itseään kuunnellen ja ilman, että auttaessaan lisäisi toisten ihmisten vastuuttomuutta omasta elämästään. Silloin kun on avuksi muille, paras apu monesti on henkinen tuki ja kuuleva korva. Käytännön apu, vaikka onkin usein paikallaan ja korvaamatonta, kerryttää nopeasti tekemisen taakkaa, joka ei oikeasti edes kuulu sinulle vaan muille ihmisille.

äitienpäiväteksti, äitienpäiväkirjoitus äidille äitienpäivänä

Haluat auttaa kaikkia ja uuvut, koska mikään määrä käytännön apua ei tule riittämään kaikkien auttamiseksi. Auttaessasi muita unohdat itsesi ja olotilasi. Itsesi kuuntelemisen kautta autat parhaiten. Ei niin, että otat käytännön vastuun toisten ihmisten valinnoista ja elämäntilanteista, oman olotilasi ohittaen.

Haluat olla kaikille avuksi, mutta kuka auttaa sinua? Tunnetko sisimmässäsi itsesi yksinäiseksi, vaikka saatkin kiitosta avunannoistasi? Tunnetko syvää täyttymystä auttamisesta vai saatko vain hyväksynnän olemassaolollesi – tekemisen kautta? Ja antaako auttaminen sinulle hyvän, harmonisen olon vai väsyneen ja levottoman olon omien aikomustesi ja tehtäviesi laiminlyönnistä ja sivuuttamisesta?

Sinun elämäsi on aivan yhtä merkityksellinen kuin kaikkien muidenkin. Sinun on opittava arvostamaan myös omaa elämääsi asettamatta sitä aina viimeiselle sijalle ystävä-, perhe- ja sukuyhteisössäsi. Äidin tehtävä on rakkaus, ei suvun monitoimikoneena toimiminen ja tehtävien läpijuokseminen yksi toisensa perään.

Arvosi ei ole suoritettavien tehtävien ja tyytyväisenä pidettyjen ihmisten määrä vaan rakkauden määrä tehtyä työtä kohden. Mitä suurempi määrä rakkautta, sitä parempi ja energisempi olo. Mitä enemmän hääräät muitten elämien vastuualueilla, sitä väsyneemmäksi olosi käy, sillä sinun vastuullasi ei ole muiden käytännöt ja heidän omien valintojensa keskellä heidän pärjäämisensä.

Vaikka oletkin äiti, on sinullakin oma elämä ja kaikki oikeus siihen. Maailman paras äiti liikkuu elämässään rakkaudesta, ei hyväksytyksitulemisen tarpeesta käsin. ♥

 

 

 

allekirjoitus kuva

Maija Luomala, SIELUKIRJOITTAMINEN®-prosessin kehittäjä

 

 

 

Pin It

Muita artikkeleita